רעבים ?
ככה תשבעו במהירות ובבריאות…
מה לאכול ולשבוע, במיוחד עבור צמחוני/טבעוני ? טחינה !
אחת הארוחות החביבות עלי היא ארוחת טחינה גולמית.
אני אוכל את זה כבר שנים ומשתמש בזה בעיקר כשאני צריך להישאר שבע לאורך זמן רב,
בלי להיות חנוק וכבד.
לצמחוני קשה יותר להישאר שבע לאורך זמן, כי הוא אינו אוכל ארוחות "כבדות"…
למה טחינה מומלצת כל כך
קודם כל כי היא טעימה ! 🙂
ועשירה בויטמינים ומינרלים ונוגדי חמצון !
ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן.
ודלה בנתרן (שזה דבר טוב שהיא דלה בו).
הטחינה, למרות ערכה הקלורי הגבוה,
מומלצת גם לשילוב בדיאטות,
בשל ערכה התזונתי הגבוה ומשום שמשפרת את פעילות מערכת העיכול.
וגם משום שהיא פשוט ממלאת את הבטן ומשביעה.
כף אחת של טחינה מכילה:
- תיאמין: 13% מהצריכה היומית המומלצת
- ויטמין B6: מהצריכה היומית המומלצת 11%
- זרחן: 11% מהצריכה היומית המומלצת
- מנגן: 11% מהצריכה היומית המומלצת
המתכון
אני אתאר את הבסיס.
יש כמובן המון אפשרויות גיוון, ואתם מוזמנים לרשום בתגובות…
המצרכים:
- 3 כפות טחינה גולמית שומשום מלא
- מים
- כפית דבש
תוספות אפשריות לגיוון
- חמוציות
- אבוקדו
אני אוהב את הטחינה של "הרדוף". אפשר גם של אדמה, אבל האחרות נוזליות מדי לטעמי ולא משביעות.
חשוב שזה יהיה שומשום מלא, ולא שומשום רגיל !
בשומשום מלא יש פי 4 סידן !
אופן הכנה:
- בוחשים את הטחינה עם מים, עד שמתקבל מרקם אחיד בצבע בז' (חום בהיר) ולא נוזלי מדי.
מומלץ לשים מעט מים, ולהוסיף עוד מעט בכל פעם שהטחינה סופגת הכל.
כך לא נקבל מרקם נוזלי מדי, וגם נעביר את הטחינה תהליך התמרה אחיד. - מוסיפים את הדבש.
- בוחשים קלות (Stirred but not shaken כדברי 007).
- מנגבים עם : חסה, לחם חיטה מלאה, תמרים.
בתיאבון!
גיוונים שניסיתי ואהבתי:
- סילאן במקום דבש
- לנגב עם ירקות נוספים כגון – גמבה, פלפל ירוק, עגבניה, מלפפון, כרוב, גזר
אהבת ?!
כדאי לקרוא גם…
הרגלים מייצרי שומן בגוף
עוגיות השומשום של אמא של נחשון
בריאות-דרך-מודעות
מרק ירקות טעים ובריא, שגם ילדים אוהבים
איך למגר את שיעול החורף
איך אני שומר על אותו משקל 30 שנה ?!?
האם המאמר הזה דיבר אליכם ?
אשמח לתגובות ורשמים.
מאחל לך בריאות ואריכות ימים ♥
שמחה ואהבה, נחשון