חורף, אז משתעלים ?
לא בהכרח !
כך תימנעו מהשיעול !
מה זה שיעול ?
שיעול פירושו שיש גירוי של מערכת הנשימה, קנה הנשימה, ריאות, גרון, ועוד כמה מקומות מפתיעים בגוף,
ואנו מנסים להוציא את הגירוי.
לאחרונה פרץ השיעול לתוככי מבצרי וחברים ביקשו ממני לכתוב איך מיגרנו אותו.
קודם כל, לא חשוב אם השיעול הוא יבש או עם ליחה,
יש להפסיק מיידית את מעוררי הליחה ולצרוך מייבשי ליחה.
שנית, כדברי הרמב"ם – "יהיו מזונותיך, תרופותיך" !
ולכן נדבר פה על סוגי מזונות שאנו רוצים לצרוך פחות, ואלו נרצה יותר,
כך שהשיעול יפחת ויעלם.
כך נדאג לבריאותנו באופן טבעי ויומיומי, ללא תרופות.
מעוררי ליחה – להימנע !
- דברי חלב. עברתי מזמן לחלב סויה. והורדתי גם את הגבינה הלבנה.
- בוטנים ובמבה (ובכלל, ממש לא רצוי לתת במבה לילדים/מבוגרים)
- שוקולד. כן, נכון, שוקולד!
- קמח לבן
- בננה בשלה
מייבשי ליחה, להפחתת שיעול
- בננה בוסר. וכל מה שיש לו את הטעם הזה – "קהה" – Astringent
- אגס, בפרט בוסר
- תמר
- דבש!!! מומלץ לפחות כפית ביום. ולא לחמם כי זה הורס אותו
- חומוס, טחינה גולמית משומשום מלא. גם כתחליף לגבינה הלבנה שהורדנו
- פירות הדר. הרוב בעד לימון. אני יותר בתפוזים וקלמנטינות, כי מעדיף מתוק על חמוץ 🙂
- קיוי, וכל שאר הפירות שעשירים בויטמין C
שימו לב שויטמין C נהרס בחום, אז את הלימון להוסיף כשהתה התקרר וכבר לא רותח… - אלוורה ! כן, כן, כמשקה. מצוין למניעת תחלואי החורף.
ותודה על תוספת זו לנטורופתית התותחית, חגית אלופי צפרוב. - שמן אורגנו
סוגי תה מומלצים, להפחתת שיעול
- קמומיל-בבונג. ויש היום בתערובות טעימות, כמו קמומיל ודבש
- לואיזה
- לימונית
- מרווה
- רוזמרין. מעט, אחרת מריר
- סרפד. עשיר בהמון דברים טובים (ביניהם ברזל, ולכן מעולה לסובלים מאנמיה) !
- חליטת חורף – אכינצאה של ליפטון
- זוטה לבנה – עשה נפלאות החורף הזה. כוס אחת עצרה את השיעול של הבן שלי !
תבלינים מומלצים, להפחתת שיעול
- טימין-קורנית – מעולה ביבוש ליחה.
ותודה לנטורופתית התותחית, גילה הראל-אלישיב,
על התוספת הזו ♥ - ג'ינג'ר-זנגוויל – מעולה!!! אני שם אותו כמעט בכל דבר שאני מכין
- כורכום. יחד עם ג'ינג'ר, אלו התבלינים הכי מומלצים של האיורוודה (הרפואה ההודית)
- קינמון ובמיוחד עם דבש
- הל
תכשירים ותערובות שהומלצו, "תרופות סבתא"
- מי כסף. המלצה מאת – גל פורמן – שטיפה אנרגטית ושיטת המסע
- לגרד בצל ולערבב את המיץ שלו עם דבש (ויש שממליצים להשרות לילה ואז למצות את מי הבצל). המלצה מאת – ליאת דניאל
- כף ערק, כף שמן זית, כף סוכר לערבב ולשתות. המלצה מאת – עדן וייס שדה
- סמבוק שחור. המלצה מאת פסיכותרפיה גופנית, אקסס בארס ותהליכי גוף-סיגלית דויד
אהבת ?!
כדאי לקרוא גם…
- הרגלים מייצרי שומן בגוף
- בריאות-דרך-מודעות
- מרק ירקות – טעים ו…בריא
- ארוחת טחינה גולמית וירקות
- עוגיות השומשום של אמא של נחשון
- איך אני שומר על אותו משקל 30 שנה ?!?
האם המאמר הזה דיבר אליכם ?
אשמח לתגובות ורשמים.
מאחל לך בריאות ואריכות ימים ♥
שמחה ואהבה, נחשון