מרק ירקות – טעים ו…בריא …
שגם ילדים אוהבים !
מרק הירקות שלי מעשיר את חיי ותזונתי שנים רבות.
החלטתי לחלוק אותו אתכם,
לאחר שנשאלתי פעמים רבות…
מה אתה אוכל ?
הנפלאים ששמים כדי לקבל מרק ירקות מדהיםםם
- שמן זית כתית מעולה
 - 1-3 בצלים
 - 3-5 גזרים
 - 1-3 בטטות
 - 1-3 קישואים
 - סלרי – גבעולים ועלים
 - עדשים
 - אפשרי גם כרוב ו/או כרובית
 - שורש ג'ינג'ר טרי/קפוא
 - פפריקה מתוקה
 - כורכום
 - שום כתוש
 - פטרוזיליה ו/או כוסברה ו/או שמיר
 - לא ! אין מלח ! לא במרק, ובכלל לא בתזונה שלי, כבר עשרות שנים.
על נזקי המלח לבריאות אפשר לקרוא,
באתר הממשלתי,
ובמכון דוידסון-הזרוע החינוכית של מכון וויצמן - אם תרצו, אפשר גם פלפל חריף
 - לא ציינתי כמויות לתבלינים, כי הם כמובן לפי הטעם שלכם…
 
ומה עושים איתם… מרק ירקות טעיםםםם !
- מטגנים קלות (מזהיבים/משקיפים) את הבצלים בשמן הזית, על אש בינונית
האש נשארת בינונית כל משך הבישול.
אם תוכן הסיר מתחיל להישרף,
אז תנמיכו את הבינונית לפחות ממה ששורף לכם את המרק… ! 🙂 - מקלפים(אם צריך), חותכים קטן ומוסיפים מהקשה לרך לפי הסדר הבא את…
גזר, בטטה, קישואים, כרוב, כרובית, סלרי
** לפני כל הוספת ירק חתוך חדש, מערבבים את מה שכבר נמצא בסיר !!! - שותים מים כי עובדים וכי צריך.
מה ? עוד לא שתיתם בזמן שחתכתם ?! - חותכים את שורש הג'ינג'ר לחתיכות ממש קטנות ומוסיפים לסיר
 - מוסיפים, קצוצים דק, את עשבי התבלין – פטרוזיליה, כוסברה, שמיר
 - מוסיפים את השום הכתוש
 - מפזרים מלמעלה את התבלינים – פפריקה מתוקה, כורכום,…
 - מכסים את הסיר ונותנים לתוכן הסיר להזיע. בינתיים מרתיחים מים.
 - כעבור 3-5 דקות שבהם התבלינים כבר רטובים מהאדים בסיר,
מוסיפים מים רותחים בגובה שמכסה את תוכן הסיר. - מוסיפים את העדשים מלמעלה.
מכסים ונותנים להתבשל 10 דקות, ואז מערבבים הכל שוב.
משלימים מים רותחים, כך שהכל מכוסה בלפחות ס"מ אחד של מים. - מבשלים עוד כשעה בסיר מכוסה.
עוקבים (!!!)
ומשלימים מים רותחים כל 15 דקות,
כך שהכל מכוסה מים כל הזמן.
שלא יישרף לכם המרק ! - כעבור כשעה מתחילת הבישול (כשכל הטוב כבר היה בסיר),
וכאשר הירקות הקשים נמעכים בקלות,
והעדשים מבושלות בטעימה ניסיונית…,
לכבות האש ולהשאיר להצטנן בסיר סגור עם המכסה. - אפשר, מותר, כדאי לאחר כיבוי האש, לשבת ולאכול… !!! 🙂
 - מומלץ לאכול יחד עם אורז בסמטי,
שהוא בעל אינדקס גליקמי נמוך.
אני תמיד מרפד צלחת עמוקה באורז,
ועליו ממלא מרק.
כך מקבל חלבון מלא,
מהשילוב של דגניים(האורז) וקטניות(העדשים). - בתיאבון ♥
 
היה טעים, נהניתם, יש לכם תוספות למרק…
זה המקום לכתוב… 🙂
אהבת ?!
כדאי לקרוא גם…
הרגלים מייצרי שומן בגוף
בריאות-דרך-מודעות
ארוחת טחינה גולמית וירקות
איך למגר את שיעול החורף
איך אני שומר על אותו משקל 30 שנה ?!?
האם המאמר הזה דיבר אליכם ?
אשמח לתגובות ורשמים.
מאחל לך בריאות ואריכות ימים ♥
שמחה ואהבה, נחשון
