דלג לתוכן

ארוחת בוקר טעימה, מזינה ובריאה

שייך למדורים:
ארוחת בוקר טעימה, מזינה ובריאה

ארוחת בוקר בריאה ומזינה ליום נפלא

ברוב הבקרים אני אוכל את ארוחת הבוקר הזו… !

במשך שנים אני מתאים את ארוחת הבוקר שלי לבריאות ולנטיות הלב שלי.

היא עברה תהפוכות והתייצבה בשנים האחרונות.

ואז הגיע הטרנד של “מזון על”   “Super food”… 🙂

אז העשרתי את הארוחה בעוד כמה רכיבים. והיד עוד נטויה… (מישהו אמר ספירולינה?)

 

קודם כל …  למה חשוב לאכול ארוחת בוקר ?

  • כי משם אתם מתניעים את כל המערכות שלכם ליום חדש
  • ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום !
    לא לדלג עליה !
    להקפיד על איכות המוצרים בכל המזון שמזין אתכם !
  • כדי שלא תגיעו לצהרים מזי רעב ותזללו יותר ממה שבריא לכם
  • משמעות ארוחת בוקר באנגלית (BreakFast),
    היא לשבור את הצום !
    אתם שוברים את הצום של הלילה ופותחים יום חדש.
    אחרי שמערכת העיכול שלכם התנקתה בלילה והתפנתה בבוקר,
    היא מוכנה לעבודה ומתניעים אותה במשהו קל לעיכול
  • כדי ליצור סדר ביום שלכם ובפרט בארוחות שלכם
  • כי זה טעים ובריא (הארוחה הזו. לא קונטיננטלית או אמריקאית/אנגלית/…)
  • גופי הוא מקדש הנשמה שלי, אני מתייחס אליו בהתאם ♥

 

מתי לאכול ארוחת בוקר ?

אני ממליץ לאכול קצת אחרי שקמים ואחרי פעילות גופנית קלה.
(תלמידי היוגה שלי חולקים עליי לגבי הגדרת פעילות גופנית “קלה”,
וכמה מהם מסתייגים מהגדרת שעת יקיצה כ 5 בבוקר…)
אני אוכל ארוחת בוקר אחרי תרגול היוגה של הבוקר.

סדר הבוקר שלי הוא…
קם מהמיטה והולך להתפנות, לשטוף ידיים ופנים, לצחצח שיניים.
מכין ארוחת בוקר חמה, כפי שיתואר בהמשך,
מכסה אותה, והולך לתרגל יוגה במשך 15-30 דקות.
משלים את הכנת ארוחת הבוקר וסועד את ליבי וקיבתי.

שימו לב שרק הרכיבים של יוגורט/חלב סויה, חמוציות דורשים מקרר.
כל שאר הרכיבים זמינים על השיש או בארון בהישג יד.
ואת כל הרכיבים אני קונה בשופרסל ולא בית טבע.
כלומר, במסגרת הקניות הרגילות לבית ובמחירים שפויים.

ובתה של הבוקר(וכל היום),
אני שם גוז’י בריז, שבחליטה טובים לי,
יחד עם תה קמומיל, מקלון קינמון,
ומבחר מתוך צמחי התה מהאדנית במרפסת –
לואיזה, לימונית, רוזמרין, זוטה לבנה, אזוב(זעתר)…

 

ומה אני שם בצלחת ?

  • בשלב הראשון…
  1. קוואקר (שיבולת שועל)
  2. 5 אגוזים(מה שבא לי) טבעיים(לא קלוי/ממולח/…)
    אגוזי בונדוק/קשיו/ברזיל.
    / שקדים.
  3. חמוציות, לא ממותקות – מזון על
  4. אוכמניות – Blue berries
  5. זרעי צ’יה – מזון על
  6. זרעי פשתן – מזון על
  7. גרעיני דלעת
  8. גרעיני חמניות
  9. גרנולה. פשוטה שקונה בשופרסל. “ששון הקולה” או כל אחרת שבמבצע…
  10. דגני בוקר מחיטה מלאה. מה שבא לי לפי הטעם והעונה
  11. מים רותחים, עד גובה הרכיבים היבשים בצלחת

את כל הטוב הזה אני מכסה לשימור החום ולהאריך את תהליך ה”בישול” וגם נגד זבובים,  והולך לתרגל יוגה

  • בשלב השני אני מוסיף… (לאחר 15-30 דקות של יוגה)
  1. יוגורט פרו ביוטי ולא ממותק/חלב סויה לא ממותק
  2. פרי טרי – בננה / אגס / תפוח
  3. כפית דבש. איכותי ככל שאפשר.
    (לא כמו בתמונה. אמרתי שאני משתפר עם הזמן…)

בתיאבון  :-)

 

אהבת ?!
כדאי מאד לקרוא גם…

חלבון מלא מה ואיך

הרגלים מייצרי שומן בגוף

איך למגר את שיעול החורף

איך אני שומר על אותו משקל 30 שנה ?!?

9 מזונות-על שכדאי להכניס לתפריט היומי

 

מה המאמר הזה אמר לך ?  האם חידשתי לך ?  מה תשנה בחיים שלך, החל מרגע זה  ?

אשמח לתגובות ורשמים

מאחל לך בריאות ואריכות ימים ♥

שמחה ואהבה, נחשון


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *