דלג לתוכן

מרק ירקות – טעים ו…בריא

שייך למדורים:

מרק ירקות – טעים ו…בריא …

מרק הירקות שלי מעשיר את חיי ותזונתי שנים רבות. החלטתי לחלוק אותו אתכם, לאחר שנשאלתי פעמים רבות… מה אתה אוכל ?

הנפלאים ששמים בפנים

  1. שמן זית כתית מעולה
  2. 1-3 בצלים
  3. 1 תפוח אדמה (לא חובה, מוסיף מתיקות)
  4. 3-5 גזרים
  5. 1-3 בטטות
  6. 1-3 קישואים
  7. אפשרי גם כרוב ו/או כרובית
  8. סלרי – גבעולים ועלים
  9. עדשים
  10. שורש ג'ינג'ר טרי/קפוא
  11. פפריקה מתוקה
  12. כורכום
  13. שום כתוש
  14. פטרוזיליה ו/או כוסברה ו/או שמיר
  15. לא ! אין מלח ! לא במרק, ובכלל לא בתזונה שלי, כבר שנים
  16. אם תרצו, אפשר גם פלפל חריף
  17. לא ציינתי כמויות לתבלינים, כי הם כמובן לפי הטעם שלכם…

ומה עושים איתם

  1. מטגנים קלות (מזהיבים/משקיפים) את הבצלים בשמן הזית, על אש בינונית
    האש נשארת בינונית כל משך הבישול.  אם תוכן הסיר מתחיל להישרף, אז תנמיכו את הבינונית לפחות ממה ששורף לכם את המרק… ! 🙂
  2. מקלפים(אם צריך), חותכים קטן ומוסיפים מהקשה לרך לפי הסדר הבא את…
    גזר, בטטה, תפוח אדמה, קישואים, כרוב, כרובית, סלרי
    ** לפני כל הוספת ירק חתוך חדש, מערבבים את מה שכבר נמצא בסיר !!!
  3. שותים מים כי עובדים וכי צריך.
    מה ? עוד לא שתיתם בזמן שחתכתם?
  4. חותכים את שורש הג'ינג'ר לחתיכות ממש קטנות ומוסיפים לסיר
  5. מוסיפים קצוצים דק את עשבי התבלין – פטרוזיליה, כוסברה, שמיר
  6. מוסיפים את השום הכתוש
  7. מפזרים מלמעלה את התבלינים – פפריקה מתוקה, כורכום
  8. מכסים את הסיר ונותנים לתוכן הסיר להזיע.  בינתיים מרתיחים מים.
  9. כעבור 3-5 דקות שבהם התבלינים כבר רטובים מהאדים בסיר, מוסיפים מים רותחים בגובה שמעל תוכן הסיר.
  10. מוסיפים את העדשים מלמעלה.
    מכסים ונותנים להתבשל 10 דקות, ואז מערבבים הכל שוב.
    משלימים מים רותחים, כך שהכל מכוסה בס"מ מים לפחות.
  11. מבשלים עוד כשעה בסיר מכוסה.  עוקבים (!!!) ומשלימים מים רותחים כל 15 דקות, כך שהכל מכוסה מים כל הזמן.  שלא יישרף לכם המרק !
  12. כעבור כשעה מתחילת הבישול (כשכל הטוב כבר היה בסיר), וכאשר הירקות הקשים נמעכים בקלות, והעדשים מבושלות בטעימה ניסיונית…,
    לכבות האש ולהשאיר להצטנן בסיר.
  13. אפשר, מותר, כדאי לאחר כיבוי האש, לשבת ולאכול… !!! 🙂
  14. מומלץ לאכול יחד עם אורז.   אני תמיד מרפד צלחת עמוקה באורז, ועליו ממלא מרק.  כך מקבל חלבון מלא, מהשילוב של דגניים(האורז) וקטניות(העדשים).
  15. בתיאבון ♥

היה טעים, נהניתם, יש לכם תוספות למרק… זה המקום לכתוב… 🙂

 

כדאי לקרוא גם…

הרגלים מייצרי שומן בגוף

בריאות-דרך-מודעות

ארוחת טחינה גולמית וירקות

איך למגר את שיעול החורף

איך אני שומר על אותו משקל 30 שנה ?!?

האם המאמר הזה דיבר אליכם ?

אשמח לתגובות ורשמים.

מאחל לך בריאות ואריכות ימים ♥

שמחה ואהבה, נחשון


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *