דלג לתוכן

מרק ירקות – טעים ו…בריא

שייך למדורים:
מרק ירקות בריא וטעים שגם ילדים אוהבים

מרק ירקות – טעים ו…בריא …

שגם ילדים אוהבים !

מרק הירקות שלי מעשיר את חיי ותזונתי שנים רבות.
החלטתי לחלוק אותו אתכם,
לאחר שנשאלתי פעמים רבות…
מה אתה אוכל ?

הנפלאים ששמים כדי לקבל מרק ירקות מדהיםםם

  1. שמן זית כתית מעולה
  2. 1-3 בצלים
  3. 3-5 גזרים
  4. 1-3 בטטות
  5. 1-3 קישואים
  6. סלרי – גבעולים ועלים
  7. עדשים
  8. אפשרי גם כרוב ו/או כרובית
  9. שורש ג’ינג’ר טרי/קפוא
  10. פפריקה מתוקה
  11. כורכום
  12. שום כתוש
  13. פטרוזיליה ו/או כוסברה ו/או שמיר
  14. לא ! אין מלח ! לא במרק, ובכלל לא בתזונה שלי, כבר עשרות שנים.
    על נזקי המלח לבריאות אפשר לקרוא,
    באתר הממשלתי,
    ובמכון דוידסון-הזרוע החינוכית של מכון וויצמן
  15. אם תרצו, אפשר גם פלפל חריף
  16. לא ציינתי כמויות לתבלינים, כי הם כמובן לפי הטעם שלכם…

ומה עושים איתם… מרק ירקות טעיםםםם !

  1. מטגנים קלות (מזהיבים/משקיפים) את הבצלים בשמן הזית, על אש בינונית
    האש נשארת בינונית כל משך הבישול.
    אם תוכן הסיר מתחיל להישרף,
    אז תנמיכו את הבינונית לפחות ממה ששורף לכם את המרק… ! 🙂
  2. מקלפים(אם צריך), חותכים קטן ומוסיפים מהקשה לרך לפי הסדר הבא את…
    גזר, בטטה, קישואים, כרוב, כרובית, סלרי
    ** לפני כל הוספת ירק חתוך חדש, מערבבים את מה שכבר נמצא בסיר !!!
  3. שותים מים כי עובדים וכי צריך.
    מה ? עוד לא שתיתם בזמן שחתכתם ?!
  4. חותכים את שורש הג’ינג’ר לחתיכות ממש קטנות ומוסיפים לסיר
  5. מוסיפים, קצוצים דק, את עשבי התבלין – פטרוזיליה, כוסברה, שמיר
  6. מוסיפים את השום הכתוש
  7. מפזרים מלמעלה את התבלינים – פפריקה מתוקה, כורכום,…
  8. מכסים את הסיר ונותנים לתוכן הסיר להזיע.  בינתיים מרתיחים מים.
  9. כעבור 3-5 דקות שבהם התבלינים כבר רטובים מהאדים בסיר,
    מוסיפים מים רותחים בגובה שמכסה את תוכן הסיר.
  10. מוסיפים את העדשים מלמעלה.
    מכסים ונותנים להתבשל 10 דקות, ואז מערבבים הכל שוב.
    משלימים מים רותחים, כך שהכל מכוסה בלפחות ס”מ אחד של מים.
  11. מבשלים עוד כשעה בסיר מכוסה.
    עוקבים (!!!)
    ומשלימים מים רותחים כל 15 דקות,
    כך שהכל מכוסה מים כל הזמן.
    שלא יישרף לכם המרק !
  12. כעבור כשעה מתחילת הבישול (כשכל הטוב כבר היה בסיר),
    וכאשר הירקות הקשים נמעכים בקלות,
    והעדשים מבושלות בטעימה ניסיונית…,
    לכבות האש ולהשאיר להצטנן בסיר סגור עם המכסה.
  13. אפשר, מותר, כדאי לאחר כיבוי האש, לשבת ולאכול… !!! 🙂
  14. מומלץ לאכול יחד עם אורז בסמטי,
    שהוא בעל אינדקס גליקמי נמוך.
    אני תמיד מרפד צלחת עמוקה באורז,
    ועליו ממלא מרק.
    כך מקבל חלבון מלא,
    מהשילוב של דגניים(האורז) וקטניות(העדשים).
  15. בתיאבון ♥

היה טעים, נהניתם, יש לכם תוספות למרק…
זה המקום לכתוב… 🙂

 

אהבת ?!
כדאי לקרוא גם…

הרגלים מייצרי שומן בגוף
בריאות-דרך-מודעות
ארוחת טחינה גולמית וירקות
איך למגר את שיעול החורף
איך אני שומר על אותו משקל 30 שנה ?!?

 

האם המאמר הזה דיבר אליכם ?

אשמח לתגובות ורשמים.

מאחל לך בריאות ואריכות ימים ♥

שמחה ואהבה, נחשון


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *