דלג לתוכן

ארוחת טחינה גולמית וירקות

שייך למדורים:

אחת הארוחות החביבות עלי היא ארוחת הטחינה הגולמית. אני אוכל את זה כבר שנים ומשתמש בזה בעיקר כשאני צריך להישאר שבע לאורך זמן רב, בלי להיות חנוק וכבד. לצמחוני קשה יותר להישאר שבע לאורך זמן, כי הוא אינו אוכל ארוחות "כבדות"…

אז מה יש בארוחה הזו?

אני אתאר את הבסיס, אפשרויות גיוון, וכל דבר נוסף שתעלו יבורך.

המתכון

המצרכים:

  • 3 כפות טחינה גולמית שומשום מלא
  • מים
  • כפית דבש

אני אוהב את הטחינה של "הרדוף".  אפשר גם של אדמה, אבל האחרות נוזליות מדי לטעמי ולא משביעות.
חשוב שזה יהיה שומשום מלא, ולא שומשום רגיל !
בשומשום מלא יש פי 4 סידן !

אופן הכנה:

  1. בוחשים את הטחינה עם מים, עד שמתקבל מרקם אחיד בצבע בז' (חום בהיר) ולא נוזלי מדי.
  2. מוסיפים את הדבש.
  3. בוחשים קלות (Stirred but not shaken כדברי 007).
  4. מנגבים עם : חסה, לחם חיטה מלאה, תמרים.

בתיאבון!

גיוונים שניסיתי ואהבתי:

  1. סילאן במקום דבש
  2. לנגב עם ירקות נוספים כגון – גמבה, פלפל ירוק, עגבניה, מלפפון, כרוב, אבוקדו

 

כדאי לקרוא גם…

הרגלים מייצרי שומן בגוף

בריאות-דרך-מודעות

מרק ירקות – טעים ו…בריא

איך למגר את שיעול החורף

איך אני שומר על אותו משקל 30 שנה ?!?

האם המאמר הזה דיבר אליכם ?

אשמח לתגובות ורשמים.

מאחל לך בריאות ואריכות ימים ♥

 

שמחה ואהבה, נחשון


סגור לתגובות.