דלג לתוכן

איך למגר את שיעול החורף

שייך למדורים:

לאחרונה פרץ השיעול לתוככי מבצרי וחברים ביקשו ממני לכתוב איך מיגרנו אותו.
קודם כל, לא חשוב אם השיעול הוא יבש או עם ליחה, יש להפסיק מיידית את מעוררי הליחה ולצרוך מייבשי ליחה.
שנית, כדברי הרמב"ם – "יהיו מזונותיך, תרופותיך"!

מעוררי ליחה

  • דברי חלב. עברתי מזמן לחלב סויה. והורדתי גם את הגבינה הלבנה.
  • בננה בשלה
  • בוטנים ובמבה (ובכלל, ממש לא רצוי לתת במבה לילדים/מבוגרים)
  • שוקולד. כן, נכון, שוקולד!
  • קמח לבן

מייבשי ליחה

  • בננה בוסר. וכל מה שיש לו את הטעם הזה – "קהה" – Astringent
  • אגס
  • תמר
  • דבש!!! מומלץ לפחות כף ביום. ולא לחמם כי זה הורס אותו
  • חומוס, טחינה גולמית משומשום מלא. גם כתחליף לגבינה הלבנה שהורדנו
  • פירות הדר. הרוב בעד לימון. אני יותר בתפוזים וקלמנטינות, כי מעדיף מתוק על חמוץ.

שימו לב שויטמין C נהרס בחום, אז את הלימון להוסיף כשהתה התקרר וכבר לא רותח…

סוגי תה מומלצים

  • קמומיל (בבונג). ויש היום בתערובות טעימות, כמו קמומיל ודבש
  • לואיזה
  • לימונית
  • מרווה
  • רוזמרין. מעט, אחרת מריר
  • חליטת חורף – אכינצאה של ליפטון
  • זוטה לבנה – עשה נפלאות החורף הזה. כוס אחת עצרה את השיעול של הבן שלי !

תבלינים מומלצים

  • ג'ינג'ר (זנגוויל) – מעולה!!! אני שם אותו כמעט בכל דבר שאני מכין
  • כורכום. יחד עם ג'ינג'ר התבלינים הכי מומלצים של האיורוודה (הרפואה ההודית)
  • קינמון ובמיוחד עם דבש
  • הל

 

כדאי לקרוא גם…

הרגלים מייצרי שומן בגוף

בריאות-דרך-מודעות

מרק ירקות – טעים ו…בריא

ארוחת טחינה גולמית וירקות

עוגיות השומשום של אמא של נחשון

איך אני שומר על אותו משקל 30 שנה ?!?

 

האם המאמר הזה דיבר אליכם ?

 

אשמח לתגובות ורשמים.

 

מאחל לך בריאות ואריכות ימים ♥

 

שמחה ואהבה, נחשון


סגור לתגובות.